Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Fashion Workshop by Vicky Kagia


Παρωπίδες: Το μόνο πράγμα που δεν διαθέτει στην γκαρνταρόμπα της αυτή η στήλη -μιας και θα μιλήσουμε για μόδα. Και για αυτόν τον λόγο, ζει έντονα το παρόν, όπως κι αν είναι, γνωρίζοντας και εκτιμώντας την κατάσταση έτσι όπως ακριβώς είναι. Από αυτόν τον μήνα ανακαλύπτουμε και εστιάζουμε στα θετικότερα πράγματα που συμβαίνουν. ΤΩΡΑ! Και είναι και αρκετά. Αν δεν τα βλέπουμε, ε, ας κοιτάξουμε λίγο καλύτερα.

Κάθεται απέναντί μου, στο ολόλευκο τραπέζι εργασίας, στον ολόλευκο, καθαρό, απλόχερο, γεμάτο έμπνευση χώρο, με τη χαρακτηριστική υπογραφή του TR2 και του υποφαινόμενου. Περηφάνια allover. Ενα βιομηχανικό γκρέμι του '30, που ανακαινίστηκε εκ βάθρων σε χρόνο ρεκόρ για να λειτουργήσει ως όχημα για κάτι μοναδικό στη χώρα. Στόχος. Μου μιλάει με τη γελαστή εικόνα που όλοι ξέρουμε. Αγχωμένη, μα σίγουρη. Αποφασιστική.

«Επειτα από 20 χρόνια επιτυχημένης καριέρας, και δεν μπορώ να μην το πω αυτό, αποφάσισα να δημιουργήσω το Fashion Workshop by Vicky Kaya, ένα πρωτοποριακό Κέντρο-Εργαστήρι για modeling, μόδα και ομορφιά στην καρδιά της Αθήνας. Επέλεξα επίτηδες την περιοχή του Ψυρρή για 2 λόγους: Πρώτον για τη μοναδική αύρα που αναδίδει, ιδίως το πρωί, με τα μαγαζάκια του, τους μικροπωλητές. Και μετά, γιατί είναι μια πολύπαθη γειτονιά, που θα ήθελα να αναγεννηθεί, να μπει νέο αίμα, νέα παιδιά να κυκλοφορούν φέροντας τη δημιουργικότητά τους. Είναι δύσκολο, αλλά πώς αλλιώς μπορούμε να προχωρήσουμε παρά πιστεύοντας και τολμώντας;».

Ενα ζωντανό εργαστήρι, λοιπόν. Μ' αρέσει. Στα θρανία και πάλι. Εδώ, μαθαίνω, καταξιωμένοι επαγγελματίες από τις αντίστοιχες ειδικότητές τους ο καθένας, θα προσφέρουν εμπειρία και πολύτιμη τεχνογνωσία στις νεότερες γενιές. Τους κανόνες της δεοντολογίας σε κάθε τομέα της μόδας και τα μυστικά μιας επιτυχημένης καριέρας. Οι μαθητές θα εντρυφήσουν σε γνώσεις και πρακτικές που αφορούν τους βασικούς τομείς της: Modeling, δημοσιογραφία της μόδας, ιστορία της τέχνης και του κοστουμιού καθώς και βασικά εργαλεία μάρκετινγκ. Πρωτίστως δε, θα απασχοληθούν με τις αρχές ήθους και στάσης ζωής ενός επαγγελματία έτοιμου για εγχώρια και διεθνή σταδιοδρομία.

Παίρνει και πάλι τον λόγο, τα μάτια της αστράφτουν με πίστη. «Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Fashion Workshop, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της εποχής μας, προσφέρει μαθήματα ολιστικής και ευζωίας καλώντας τους συμμετέχοντες να λάβουν μέρος σε ένα πραγματικό ταξίδι αυτογνωσίας, που θα μεταμορφώσει τη ζωή τους, τονώνοντας την αυτοεκτίμησή τους και δίνοντάς τους τα απαραίτητα εφόδια ώστε να απλώσουν τα φτερά τους και να πετύχουν το όνειρό τους. Αυτό είναι ένα μάθημα που εγώ προσωπικά το πιστεύω πολύ και που με έχει βοηθήσει αληθινά όλα αυτά τα χρόνια».

Info
Ακόμη μία πολύ σημαντική καινοτομία: Η υποστήριξη του Fashion TV σε αποκλειστική συνεργασία με το Fashion Workshop, καθώς και η επίσημη πιστοποίηση στο τέλος των σπουδών από καθιερωμένους αγγλικούς οργανισμούς. Και κάτι ακόμα πολύ ιδιαίτερο: Επαφές με κορυφαίες προσωπικότητες από όλον τον κόσμο, που θα παρέχουν τις δυνατότητες όλων να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Στα θρανία φιγουράρουν δυνατές υπογραφές της μόδας, όπως η Dada Ιωαννίδου στο styling, η Ζενεβιέβη Μάντζαρη στη φωτογραφία, η Μία Κόλλια στη δημοσιογραφία και ο Γεώργιος Κ. Καράμπελλας του TR2 σε ένα γουστόζικο «Cool Hunter» μάθημα! (www.vickykaya.gr , www.fashionworkshop.gr)

via: imerisia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου