Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Elie Saab le pafume η μόδα και στο άρωμα γυναίκας

Υπόσχεση για μια εξαιρετική δημιουργία

Ο Elie Saab είναι ένας μάγος. Δε φτιάχνει απλά εκθαμβωτικά φορέματα, αλλά κάνει και τα όνειρα των γυναικών πραγματικότητα. Δίνει ζωή στο όνειρο της παιδικής ηλικίας κάθε γυναίκας στον κόσμο να μεταμορφωθεί σε πριγκίπισσα, είτε είναι νύφη την ημέρα του γάμου της, είτε πριγκίπισσα που θα παραβρεθεί σε ένα γκαλά, είτε διασημότητα στο κόκκινο χαλί. Φτιαγμένα για να λάμπουν και να κάνουν τις γυναίκες να ξεχωρίζουν, τα φορέματά του είναι ιδανικά για ξεχωριστές στιγμές, που μένουν αξέχαστες για μια ολόκληρη ζωή.

Η μαγεία συνεχίζεται

Ο Elie Saab είναι διάσημος κυρίως για τις τουαλέτες υψηλής ραπτικής, που αναζητούν οι γοργόνες του κόκκινου χαλιού. Ο Elie Saab, όμως, δανείζει το αστείρευτο ταλέντο του και σε έτοιμα ρούχα, τα οποία πρωτοπαρουσίασε στο Παρίσι, τον Οκτώβριο του 2005. Η κολεξιόν έτοιμων ρούχων του εκφράζει τη διακριτική αλλά συγκρατημένη πολυτέλεια που τον χαρακτηρίζει, με περισσότερη απλότητα αλλά όχι με λιγότερη λάμψη.
Το 2011, ο κόσμος του Elie Saab συνεχίζει να μεγαλώνει. Μετά από τα έτοιμα ρούχα και τα αξεσουάρ, προσκαλεί όλες τις γυναίκες που ονειρεύονται να φορέσουν μια δημιουργία ELIE SAAB να προσθέσουν στη ζωή τους τη μαγεία και την αίσθηση απόλυτης θηλυκότητας του ELIE SAAB Le Parfum.

ELIE SAAB Le Parfum

Το ELIE SAAB Le Parfum, που είναι γραμμένο με κεφαλαία γράμματα επάνω στο άρωμα, χωρίς όμως να είναι κραυγαλέο, αποτελεί δέσμευση ότι οι κώδικες του Οίκου θα μεταφερθούν πιστά στο άρωμα. «Ένα άρωμα που εκφράζει την ακτινοβόλα θηλυκότητα και περικλείει τη δυαδικότητα του κόσμου μου:  το φως της Μέσης Ανατολής και το μοντερνισμό της Δύσης».

Ένα όνομα μανιφέστο, που ανακοινώνει έναν νέο τρόπο να φοράς την υπογραφή του ELIE SAAB.
Η αύρα ενός εκθαμβωτικού αρώματος

Σαγηνευτικό και διακριτικό, το l’eau de Parfum, που δημιούργησε ο Francis Kurkdjian, είναι φόρος τιμής στο σύμπαν του σχεδιαστή: 

«Αυτό που βρήκα συναρπαστικό στη συνεργασία μου με τον Elie Saab, ήταν η ιδέα να ερμηνεύσω το φως. Δεν είχα συγκεκριμένες εικόνες στο μυαλό μου, μόνο αισθήσεις: τη λευκότητα του ήλιο στο ζενίθ της, μια ακτινοβόλα θηλυκότητα, μια μοντέρνα ερμηνεία του φιλήδονου», εξηγεί ο αρωματοποιός.

Σαν μια ωδή στο φως, το ELIE SAAB Le Parfum εξυμνεί το μεγαλείο και τη λαμπερή θηλυκότητα ενός floral solar woody αρωματικού θέματος. Η μόνιμη εναλλαγή μεταξύ λουλουδιών και ξύλου είναι το στοιχείο που δίνει στο άρωμα τη σαγηνευτική του αίσθηση.

Από τις πρώτες νότες, η κλιμακωτή λαμπρότητα του ανθού πορτοκαλιάς προσθέτει τη μαγεία του σ’ αυτό το αρωματικό ξόρκι. Η αίσθηση του ήλιου έρχεται μέσα από μια αγκαλιά από πέταλα μεσογειακών λουλουδιών, που παίρνουν τη λάμψη τους από τις ακτίνες του ήλιου όταν αυτός βρίσκεται στο απόγειο του. 

Η καρδιά του αρώματος αποτελείται από την πιο πολυτελή ποιότητα γιασεμιών – τα absolutes γιασεμιού grandiflorum και sambac – ενώ η αισθησιακή αίσθηση του αρώματος εμπλουτίζεται με τα διακριτικά ίχνη μιας πολύ αγνής «καρδιάς από πατσουλί».

Οι νότες ενός μπουκέτου λευκών λουλουδιών συμπληρώνονται από την αισθησιακή αρμονία του ξύλου κέδρου, που δίνει στις floral νότες νέα πυκνότητα. Καθώς ξεδιπλώνεται, αυτό το κομψό και σαγηνευτικό αρωματικό μονοπάτι αποκαλύπτει τις μεθυστικές νότες του rose honey.

Ένα κόσμημα από γυαλί και φως

Ο Elie Saab, ένας άνθρωπος παθιασμένος με το σχέδιο και την αρχιτεκτονική, ονειρεύτηκε ένα γυάλινο μπουκάλι με αγνό σχήμα, πάνω στο οποίο παιχνίδιζε το φως, η λάμψη και η διαφάνεια. Ένα όμορφο αντικείμενο, αισθησιακό και πολυτελές.

«Ήθελα κάτι απλό, ευθείες γραμμές, την αυστηρότητα ενός κύβου και την αίσθηση ενός αντικειμένου φτιαγμένου για να το κρατάς μέσα στη χούφτα σου, αλλά με την ίδια βαρύτητα που έχουν όλα τα όμορφα αντικείμενα. Και όπως πάντα, το φως είναι το θέμα που κυριαρχεί. Για μένα, το φως είναι αιώνια δύναμη» σχολιάζει ο σχεδιαστής.

Με δική του παρότρυνση, η σχεδιάστρια Sylvie de France δημιούργησε ένα πολυτελές μπουκάλι, που πήρε τη θέση του στη μεγάλη παράδοση της αρωματοποιίας. Η αγνότητα των γραμμών του και η απίστευτη λαμπρότητά του εκφράζουν μια καθαρά μοντέρνα αισθητική.



Η διαφάνεια και η φωτεινότητα του βαριού γυαλιού, που είναι κομμένο σαν κρύσταλλο, δημιουργεί ένα πραγματικό πρίσμα. Οι όψεις του αιχμαλωτίζουν κάθε αχτίνα φωτός και καθρεφτίζουν στο άπειρο τις μελί αποχρώσεις του αρώματος.

Τα υψηλά πρότυπα του σχεδιαστή και η επιθυμία του για απόλυτη λάμψη αντανακλάται στην τεχνική του γυαλιού που ωθείται στα άκρα της ακρίβειας, με σκοπό τη δημιουργία ενός αντικειμένου, που αντανακλά το φως αλλά και όλη την κομψότητα του Elie Saab, και συνδυάζει την τέχνη των κοσμημάτων και την αρχιτεκτονική.

Η ντελικάτη θήκη του είναι εμπνευσμένη από την αρμονία των χρωμάτων που επικρατεί στις μπουτίκ ELIE SAAB και την υπέρμετρη κομψότητα του μπεζ χρώματος της πέτρας τραβερτίνης. Τα σοκολατί γράμματα και το βεγγέ χρώμα του ξύλου ξεχωρίζουν μέσα στη διαύγεια του λευκού, που περιβάλλεται από μια χρυσή κλωστή.

Ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση

Μια σειρά προϊόντων, που δίνει νέο βάθος στο άρωμα ELIE SAAB Le Parfum και αποτελείται από τέσσερα γυναικεία τελετουργικά ομορφιάς: αρωματική κρέμα για το σώμα, αρωματική λοσιόν για το σώμα, αρωματικό αφρόλουτρο και αρωματικό αποσμητικό.

Μια εκθαμβωτικά θηλυκή οπτασία

Οι γυναίκες του σήμερα χτίζουν την ευτυχία τους με αποφασιστικότητα. Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες τους τούς ανήκουν και δε θέλουν να εγκαταλείψουν τίποτα απ’ αυτά… και ιδιαίτερα όχι τα πιο τρελά τους όνειρα! Θέλουν να βιώσουν μια ξεχωριστή στιγμή νιώθοντας απόλυτα θηλυκές. Και ποιος νοιάζεται αν θα κρατήσει για πάντα. Για μια στιγμή, για μια νύχτα ή για μια ζωή θα είναι οι ηρωίδες στο βιβλίο της ζωής τους, σαν πριγκίπισσες της σύγχρονης εποχής.

Έντονα θηλυκή, ελκυστική και λαμπερή, η Anja Rubik ενσαρκώνει αυτή τη σύγχρονη πριγκίπισσα της πόλης, που ζει εκείνη τη μαγική στιγμή που κάτι αναπάντεχα ξεχωριστό εμφανίζεται στην καθημερινότητά της.

Απόψε την περιμένει όλος ο κόσμος. Τριγυρίζει στην πόλη ακτινοβολώντας. Φορά ένα υπέροχο φόρεμα από σιφόν, που μοιάζει να την παρασύρει μαζί του. Βαδίζει μπροστά λουσμένη στο φως και ανοίγοντας δρόμο ανάμεσα στο πλήθος. Το ανάλαφρο ύφασμα γυαλίζει σα λαμπερό πέπλο μέσα στο σκοτάδι της πόλης. Ζει αυτή την ξεχωριστή στιγμή με ένταση…

Το άρωμα ELIE SAAB Le Parfum υπογράφει αυτήν τη λαμπερή έκφραση θηλυκότητας. Ένα πραγματικό θαύμα φωτός και κομψότητας, που αιχμαλώτισε σε μια υπέροχη φωτογραφική ερμηνεία το δίδυμο Mert & Marcus.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου